Főoldal Itthon Felmentették a nagynénjét agyonverő férfit

Felmentették a nagynénjét agyonverő férfit

24 megtekintés

A  Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy az a férfi, aki még 2019. július 4-én lábbal, egy gereblyével, majd annak törött, éles részével, illetve egy kalapáccsal addig bántalmazta a nagynénjét, amíg az bele nem halt sérüléseibe, nem volt beszámítható folyamatos kábítószer-használat miatt, és jelenleg sincs tudatában tetteinek következményeinek. 

A férfit a gyilkosság előtt a nagynénje tartotta el, mert a nő rettegett tőle, hogy ha nem ad pénz a rokonának, akkor az megöli őt. A bizonyítási eljárásban világossá vált a bíróság számára, hogy a férfi elmeműködése olyan kóros állapotban van, ami miatt nem büntethető. 

Így az ellene felhozott vád alól felmentették, azonban tartani lehet attól, hogy hasonló cselekményt követne el, ezért a bíróság a férfi kényszergyógykezelését rendelte el. Az ítéletet mind az ügyészség képviselője, mind pedig a vádlott és védője tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek