Főoldal Sport Elhunyt Paolo Rossi, az olasz foci csillaga

Elhunyt Paolo Rossi, az olasz foci csillaga

5 megtekintés

Az 1982-es focivébé olasz legendája 64 éves volt.

Szerdán, 64 éves korában elhunyt Paolo Rossi olasz labdarúgó, akinek kulcsszerepe volt abban, hogy hazája 1982-ben megnyerte a futball-világbajnokságot. Haláláról a RAI olasz tévécsatorna számolt be, ahol Rossi az utóbbi években mint kommentátor dolgozott – jelentette a CBS Sports.

Rossi nem csak az 1982-es világbajnokság egyik sztárja volt, ahol hat gól lőtt, és amiért kiérdemelte az Aranycipőt, de a világ legsikeresebb góllövőinek, és a valaha volt legjobb olasz focisták egyike is.

Paolo Rossi 15 éven át futballozott az olasz liga vezető csapatainál, beleértve az AC Milant és a Juventust. Utóbbit két Serie A, egy EK és egy Coppa Italia elsőséghez segítette hozzá az első négy évében. Pályafutása alatt összesen 134 gól lőtt 338 mérkőzésen, mielőtt 1987-ben visszavonult.

A La Gazzetta dello Sport szerint Rossi “gyógyíthatatlan betegségben” szenvedett.

“Soha senki hozzád hasonló, olyan egyedi és különleges, mint te, nem lesz már, csak a teljes üresség marad” – írta özvegye, Federica Cappelletti a Facebookon:

Forrás: HVG.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek