Főoldal Kultúra Elárverezik John Lennon utolsó szignózott lemezét

Elárverezik John Lennon utolsó szignózott lemezét

5 megtekintés

Elárverezik New Yorkban John Lennon Double Fantasy című albumának azt a példányát, amelyet halála napján dedikált gyilkosának a néhai Beatles-tag.

Lennon 1980. december 8-án írta alá a lemezt Mark David Chapmannek, mindössze néhány órával azelőtt, hogy a fanatikus rajongó lelőtte őt New York-i otthona közelében.

A New Jersey-i Goldin Auctions várakozásai szerint „a rocktörténelem valaha eladásra kínált legjelentősebb relikviája” nagyjából 1,5 millió dollárért (442,7 millió forint) fog gazdát cserélni a szombaton záruló internetes aukción.

A licit jelenleg 450 ezer dolláron áll.

A korongot egy magángyűjtő bocsátotta árverésre. A gyilkosság idején 25 éves Chapman négyszer lőtte meg Lennont, aki feleségével, Yoko Onóval sétált vissza késő este a lakásuknak helyt adó Dakota-házhoz. A 40 éves Lennon kórházba szállítás közben halt meg.

Fotó: Goldin Auctions

Chapman a gyilkosságot követően az épület előtt álló egyik növénytartóba dobta a dedikált lemezt, amelyen rendőrségi jelzések is láthatóak, mivel felvették a bizonyítékok közé.

Lennon rajongói kedden a New York-i Central Parkban összegyűlve virágokkal, gyertyákkal és énekléssel, míg Paul McCartney, Ringo Starr és Yoko Ono a Twitteren emlékeztek meg a zenész halálának 40. évfordulójáról.

Forrás: Index.hu - Kult rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek