Főoldal Külföld Bejrúti robbanás: több miniszter és a kormányfő ellen is vádat emeltek

Bejrúti robbanás: több miniszter és a kormányfő ellen is vádat emeltek

2 megtekintés

Az augusztusi detonációban több mint 200 ember életét követelte, több ezren pedig megsebesültek.

Vádat emelt Hasszan Diab ügyvezető miniszterelnök és három volt miniszter ellen egy libanoni bíró a több mint kétszáz ember halálát, továbbá mérhetetlenül nagy anyagi károkat okozó, augusztusi bejrúti robbanással összefüggésben.

Fadi Szavvan a kormányfő mellett vádat emelt Gázi Vazni volt pénzügyminiszter, illetve a közmunkaügyi tárcát korábban vezető Gázi Zeiter és Jusszef Fenianosz ellen. Mindnyájuk ellen halált okozó gondatlanság a vád.

Bejrút kikötőjének egyik raktárában augusztus 4-én több száz tonna ammónium-nitrát robbant fel, a detonáció egész negyedeket tett lakhatatlanná. Azóta több tudós is megpróbálta a felvett videók alapján elemezni, mi történhetett a robbanás során.

Hasszan Diab és kormánya a katasztrófa benyújtotta lemondását, de ügyvivő kormányként még a helyén maradt, mert nem sikerült megválasztani az új kabinetet. A robbanással összefüggésben kéttucat embert vettek őrizetbe.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek