Főoldal Autó A vásárlási idősáv módosításáról egyeztet a kormány az Idősügyi Tanáccsal

A vásárlási idősáv módosításáról egyeztet a kormány az Idősügyi Tanáccsal

4 megtekintés

A kormányzat azután kéri ki a testület véleményét, hogy a kereskedelmi szakszervezetek az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését kérték.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A hazai kereskedelmi vállalkozások szakmai, érdekképviseleti szervezetei a 65 év felettiek számára fenntartott vásárlási idősáv átmeneti szüneteltetését kérik az adventi időszakra. Az érintettek azzal érvelnek, hogy ezzel enyhíthető lenne az ünnepek előtt jellemző zsúfoltság az üzletekben, ami a legnagyobb forgalmú hetekben segítheti a járvány elleni védekezést.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtökön bejelentette, hogy

a kormány az idősek vásárlási sávjának esetleges módosításáról egyeztet az intézkedést kezdeményező Idősügyi Tanáccsal,

amelynek elnöke Orbán Viktor miniszterelnök.

Az idősávot a járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló lépésként november 24-étől vezették be újra. Ennek értelmében minden hétköznapon 9 és 11, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, drogériákba és gyógyszertárakba.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek