Főoldal Uniós források Úgy tűnik, működni fog a német csomag a vétófeladásért cserébe

Úgy tűnik, működni fog a német csomag a vétófeladásért cserébe

3 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A forrás szerint most a tagállamok kormányai még alaposabban tanulmányozzák a javasolt szöveget és a végső döntést majd az Európai Tanács holnap és holnaputáni ülésén hozzák meg.

Az első jel tehát mindenképpen pozitív, azaz például a holland kormány is tanulmányozásra érdemesnek tartja a németek által javasolt (előzetesen már feltehetően megbeszélt) szöveget, amely teljes egészében ki is szivárgott ma délután:

Közben Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a holnapi ülésre szóló állam- és kormányfői meghívó levelében azt jelezte: bízik benne, hogy meg lehet találni azt a megoldást, hogy gyorsan el lehessen fogadni a 2021-2027-es uniós költségvetés és a helyreállítási alap mielőbbi működtetéséhez szükséges kereteket. Egyúttal szerinte elérhető közelségben van emiatt az is, hogy meg tudjanak állapodni a tagállami vezetők a 2030-as klímacél megemeléséről is (40%-ról 55%-ra emelnék az 1990-es bázishoz képest az előírt kibocsátás-csökkentést).

Címlapkép forrása: Európai Unió, az Európai Tanács médiatára a 2020. július 17-21.-i EU-csúcsról

Forrás: Portfolio.hu - Uniós források

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek