Főoldal Külföld Svédországban legfeljebb nyolcan karácsonyozhatnak együtt

Svédországban legfeljebb nyolcan karácsonyozhatnak együtt

3 megtekintés

Nem változtatnak a novemberben meghozott szabályon.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Svédországban karácsonykor is legfeljebb csak nyolc ember gyűlhet össze, mivel a koronavírus-járvány élénkül – jelentette be Stefan Lovfen miniszterelnök kedden sajtótájékoztatón. „Az idén a karácsony nem lehet a megszokott. A járványhelyzet nem javul, ezért ez a szigorú létszámkorlátozás érvényben marad” – közölte.

A nyolc fős gyülekezési plafont novemberben hirdették ki a skandináv országban.

Svédország tavasszal, a járvány kezdetén egyáltalán nem vezetett be szigorú korlátozásokat, emiatt azután jóval többen haltak meg a koronavírus okozta betegség, a Covid-19 miatt, mint Skandinávia más államaiban.

Keddre egy nap alatt újabb 133 ember halálát okozta a fertőzés, ezzel 7200-ra emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma. Péntektől keddig 18 820 új fertőzöttet regisztráltak. A svéd közegészségügyi hatóság szombaton, vasárnap és hétfőn nem közölt friss statisztikát.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek