Főoldal Technika és Tudomány Polt átpasszolta a rendőrségnek a Gődény elleni panaszt

Polt átpasszolta a rendőrségnek a Gődény elleni panaszt

2 megtekintés

A gyógyszerész a mai napig megosztja “járványszkeptikus” tartalmait a közösségi médiában, egy képviselő arra volt kíváncsi, hogy hogyan lehet ez.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Kocsis-Cake Olivio írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy megtudja, fellépnek-e a vírustagadókkal és azokkal szemben, akik a járvány elleni védekezéssel szemben kampányt folytatnak.

A Párbeszéd pártigazgatója emlékeztetett, hogy Gődény György Facebook-oldalán, weblapján, és YouTube-csatornáján a mai napig találkozni lehet vírustagadó tartalmakkal, ami a képviselő szerint felveti a rémhírterjesztés gyanúját. Kocsis-Cake rákérdezett a főügyésznél, hogy vizsgálták-e ezeket a tartalmakat, és jelezték-e a törvénysértést az illetékes hatóságoknak, illetve hogy tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy Gödény oldalai ne legyenek elérhetőek.

A főügyész válaszában azt írta, hogy a képviselő kérdését feljelentésnek értékelte, és azt a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította. Indoklása szerint a rendőrség feladata megítélni, hogy a Kocsis-Cake által említett tevékenység felkelti-e a bűncselekmény gyanúját.

Gődény György többek között azt terjeszti, hogy a koronavírus veszélyességét eltúlozza a média, hogy a Covid-19 betegség nem veszélyesebb az influenzánál, hogy a PCR-teszt rendszeresen hamis pozitív jelzéseket produkál, illetve hogy a maszkviselés nem hatékony a fertőzés visszaszorításában.

Az állításokat tudományosan cáfolták már, ennek megfelelően a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott már a vírustagadótól, aki szeptember 11-én még egy tüntetést is szervezett a koronavírus elleni korlátozások ellen tiltakozó aktivistákkal. A GVH egyébként a Nutriversum Kft. YouTube-csatornáján elérhető,  a Gődény szereplésével készült két koronavírussal kapcsolatos videót, valamint a 16 részes, „Az internet legnagyobb hülyeségei a táplálékkiegészítőkről” elnevezésű sorozatot vizsgálja

A gyógyszerész végzettségű Gődény egyébként 2018-ban a Közös Nevező nevű kamupárt elnökeként lépett fel. A párt 42 egyéni jelöltet indított, vélhetően hamis ajánlásokkal, mivel végül alig négyezer szavazatot kapott, kevesebbet, mint ahány ajánlást. A 153 milliós állami kampánytámogatást ugyan vissza kellett volna fizetniük, de ennek megtörténtéről Gődény nem hajlandó nyilatkozni azóta sem.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek