Főoldal Életmód Mitől lesz jó a bejgli?

Mitől lesz jó a bejgli?

7 megtekintés

Sok töltelék, eleget pihentetett tészta, és még pár apróság. De mit mond a néphagyomány a karácsonyi süteményről?

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

A cikksorozat támogatója a METRO

Legyen szó friss halról a halászléhez vagy egy mesés ajándékról a kisunokának, nálunk minden karácsonyi kelléket beszerezhet. Látogasson el áruházainkba és legyen varázslatos az ünnepi készülés!

hirdetés

A karácsony megünneplésének német divatját követve érkezett meg Magyarországra is a bejgli a 19. században, osztrák közvetítéssel. De mitől lesz jó a bejgli?

A Jókenyér családi recept alapján dolgozó pékjei szerint kulcsfontosságú, hogy természetes alapanyagokból, és hogy valódi vajjal készüljön a sütemény. A bejgli tölteléktartalmának emellett (a magyar élelmiszerkönyv szerint is) el kell érnie az 50 százalékot, a tésztát pedig sokáig kell a sütés előtt pihentetni. Így marad az ünnepek végéig is szaftos, omlós a finomság.

A diós és mákos bejgliknek, amellett, hogy kedvelt csemegék a néphagyomány további jelentőséget is tulajdonít: a dió fogyasztása rontás ellen ajánlott, a mák pedig bőséget hoz a házhoz a néphit szerint.

Ha kíváncsi rá, hogyan készül bejgli családi recept alapján egy pékségben, akkor nézze meg tavalyi videónkat!

Forrás: HVG.hu - Élet+Stílus rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek