Főoldal Üzlet Mészáros Lőrinc alkuszcége még egy szeletet bekebelezett a CIG Pannóniából

Mészáros Lőrinc alkuszcége még egy szeletet bekebelezett a CIG Pannóniából

0 megtekintés

Hajszál híján elérte az egyharmados, engedélyezett tulajdoni hányadot a Hungarikum Biztosítási Alkusz a CIG Pannóniában.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. és a Vinton Vagyonkezelő Kft. között létrejött adásvételi szerződés értelmében a Hungarikum Alkusz megvásárolt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-nek a Vinton tulajdonában lévő részvénycsomagjából 1 219 151 darab törzsrészvényt, amely a biztosítótársaság alaptőkéjének 1,29 százalékát testesíti meg – közölte a Hungarikum.

A Hungarikum Alkusz Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik cége, utóbbi a cég ügyvezetője is. A cégben 2018-ban szerzett befolyást Mészáros Lőrinc, amikor is a Mészáros Csoport és Keszthelyi Erik közös irányítása alá került a korábban a Keszthelyi Holding Zrt. kizárólagos tulajdonában álló vállalat. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft a biztosítás-közvetítői piacon a nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott. Nemrég például a Paks II. biztosítási alkuszi megbízását sikerült elnyernie.

A CIG-ben való részesedésszerzés előzménye, hogy 2020. szeptember 24-én az Opus Global Nyrt. (Mészáros Lőrinc tőzsdei holdingja) és a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. között megkötött szerződés értelmében a Hungarikum Alkusz megvásárolta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részesedését. 2020. november 23-án az MNB engedélyezte a 20 százalékot meghaladó, de 33 százalékos határértéket el nem érő befolyásszerzést.

Az újabb tranzakcióval a Hungarikum Biztosítási Alkusz részesedése 32,82 százalékra nőtt – emlékeztet a Portfolio.hu.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek