Főoldal Itthon Merkely Béla: A járvány platón van

Merkely Béla: A járvány platón van

9 megtekintés

A Semmelweis Egyetem rektora örült a novemberben jött korlátozásoknak, mert elmondása szerint a magyar egészségügyi rendszerben tartósan 1000 beteg lélegeztetésére van kapacitás.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A november 11-i korlátozó intézkedések bevezetése után a járvány platón van, stagnál, sőt számos adat szempontjából csökkenő jelleget mutat – mondta a Telex.hu tudósítása szerint Merkely Béla a Brüsszeli Magyar Intézet által szervezett online előadáson.

A szerdai eseményen Merkely közölte azt is,

mostanra legalább 2 millió ember eshetett át a fertőzésen Magyarországon.

A becslések szerint nagy számban vannak azok, akik teljesen tünetmentesen estek át a fertőzésen.

Merkely kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban nem emelkedett a Covid miatt kórházba került betegek száma, illetve súlyos állapotú betegek száma sem növekszik tovább. A lélegeztetett betegek száma pedig hetek óta 600-700 körül.

A rektor saját bevallása szerint örült a novemberben bevezetett kormányzati korlátozó intézkedéseknek, mert a magyar egészségügyi rendszer teherbíró képessége

nagyjából 1000 lélegeztetett főnél határozható meg.

Merkely Béla szólt még arról is, hogy

  • a magyarországi az elhunytak átlagéletkora 77 év,
  • az egészséges immunrendszerű embereknél pedig extrém ritkának tekinthető az újrafertőződés.
  • Szerinte minden vakcina biztonságos.

Forrás: HVG.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek