Főoldal Sport Ma játsszák le a PSG és a Basaksehir félbeszakadt meccsét

Ma játsszák le a PSG és a Basaksehir félbeszakadt meccsét

4 megtekintés

Új negyedik játékvezetőt jelölnek ki, az esetet pedig, amely miatt a török csapat levonult a pályáról, kivizsgálják.

Szerdán 18:55-től játsszák le a kedden félbehagyott Paris Saint-Germain–Basaksehir-mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

A H csoport párizsi meccse azután szakadt félbe a 16. percben, hogy a Basaksehir játékosai a román játékvezetővel folytatott hosszú vita végén levonultak a pályáról a negyedik bíró, Sebastian Coltescu állítólagos rasszista megjegyzése miatt. A PSG is követte őket. A vita a törökök kameruni másodedzőjének, Pierre Webónak a kiállítása után robbant ki.

A The Guardian idézte a Reuterst, amelys szerint Coltescu azt mondta a meccs játékvezetőjének, Ovidiu Hategannak, hogy „azt a feketét” küldje le. Erre a török csapat egyik cseréje, Demba Ba kérdőre kérdőre vonta Coltescut: „Azt sose mondják, hogy »ez a fehér fickó«, csak azt, hogy »ezek a srácok«. Szóval, hallgasson ide: amikor egy fekete srácot emleget, miért kell azt mondania, hogy »ez a fekete fickó«?” Ba azután Hateganhoz fordult, akitől azt kérdezte, miért használta Coltescu a „negro” kifejezést.

Az európai szövetség (UEFA) közleményében jelezte: mindkét csapattal konzultálva a felek úgy döntöttek, hogy a találkozón új negyedik játékvezető lesz. Az esetet, amiért a találkozó félbeszakadt, kivizsgálják.

A sereghajtó Basaksehir számára már tét nélküli mérkőzés 0-0-ra áll, a PSG már biztos nyolcaddöntős.

Forrás: HVG.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek