Főoldal Életmód Koronavírus a szülészeten: meghalt egy amerikai nő, mielőtt még kézbe foghatta volna az újszülöttjét

Koronavírus a szülészeten: meghalt egy amerikai nő, mielőtt még kézbe foghatta volna az újszülöttjét

1 megtekintés

A detroiti kismama a terhessége nyolcadik hónapjában fertőződött meg.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A bátyja szerint a Detroitban élő Erika Beccera minden szabályt betartott, 8 hónapos terhesen mégis elkapta a koronavírust. A kismama még novemberben került kórházba nehézlégzés miatt.

Miután napokig nem javult az állapota, az orvosok úgy döntöttek, hogy beindítják nála a szülést. A nő egészséges babának adott életet, de aztán rögtön lélegeztetőgépre tették. Három héttel később, december 3-án meghalt.

A bátyja a CNN-nek azt mondta, reméli, hogy a testvére halála ráébreszti az embereket, hogy a járványt komolyan kell venni: „Sokan nem értik, hogy mi zajlik. Amíg nem történik meg velük vagy a családtagjaikkal, mind azt hiszik, hogy ez egy vicc.”

Forrás: HVG.hu - Élet+Stílus rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek