Főoldal Külföld Kim Dzsong Un húga nekiment Dél-Koreának, mert kétségbe vonták országa vírusmentességét

Kim Dzsong Un húga nekiment Dél-Koreának, mert kétségbe vonták országa vírusmentességét

2 megtekintés

Kim Jo Dzsong szerint az “arcátlan” kijelentések a két Korea közti feszültség élezését célozzák.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Észak-Korea megdühödött Dél-Koreára, mert az kétségbe vonta, hogy egyáltalán nincs északon koronavírus-fertőzött, és az “arcátlan” kijelentés következményeire figyelmeztetett – adta hírül szerdán a dél-koreai sajtó.

Dél-Korea külügyminisztere még szombaton nyilatkozott úgy, hogy “nehéz elhinni” Észak-Korea vírusmentességét, már csak azért is, mert a kommunista ország minden erőfeszítést megtesz a járvány megakadályozására.

Sohasem fogjuk elfelejteni szavait, és drágán megfizethet értük!

 – áll abban a nyilatkozatban, amelyet az észak-koreai hírügynökségen keresztül jelentetett meg Kim Jo Dzsong – Kim Dzsong Un húga – azzal vádolva a dél-koreai külügyminisztert, hogy kijelentései a két Korea közti feszültség élezését célozzák.   

Észak-Korea mindezidáig hivatalosan nem ismert el egyetlen fertőzést sem, csak annyit közölt, hogy van több ezer “gyanús eset”.

Ami Dél-Koreát illeti, szerdára 686-cal emelkedett a fertőzöttek száma, ami a második legnagyobb napi növekedés január, a ragály megjelenése óta. A járvány miatt ugyanakkor mindössze négyen haltak meg 24 óra alatt, eddig összesen 556-an az 51 millió lakosú országban.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek