Főoldal Technika és Tudomány Kifinomult hackertámadás érte az egyik legismertebb kiberbiztonsági céget

Kifinomult hackertámadás érte az egyik legismertebb kiberbiztonsági céget

0 megtekintés

Kínos pillanatokat él most át az amerikai FierEye: a kiberbiztonsági megoldásokra szakosodott céget komoly hackertámadás érte.

A FireEye első emberének, Kevin Mandiának jutott az a nem túl hálás feladat, hogy közölje: a kiberbiztonsággal foglalkozó céget meghackelték, a támadók ráadásul adatokat és védelmi megoldások tesztelésére használt eszközöket loptak tőlük.

Mandia szerint az incidens olyannyira kifinomult volt, hogy azt nem követhette el egy akármilyen hackercsapat. Ezért aztán úgy véli, hogy a támadást nagy valószínűséggel kormányzati vezénylettel hajtották végre. Lehetséges neveket ugyanakkor nem mondott, noha egyes hírekben Oroszországot emlegetik.

A FireEye közleményében arról is ír, hogy ha akarták, se tudták volna elkerülni a támadást, olyannyira összehangolt akció zajlott ellenük.

Az ügy azért is kínos, mert a cég az egyik legismertebb kiberbiztonsági megoldásokra szakosodott vállalat. Ügyfeleik közt nem csak magánszemélyek, illetve külföldi vállalatok vannak, kormányzati körökben is végeznek munkát. A támadók a cég szerint rájuk is kíváncsiak voltak, ugyanis ránéztek az ügyfelek profiljára, de adatlopás esetükben nem történt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek