Főoldal Sport Kézilabda-Eb: vereséggel jutott tovább a csoportból a magyar válogatott

Kézilabda-Eb: vereséggel jutott tovább a csoportból a magyar válogatott

3 megtekintés

A világbajnok Hollandiától 28-24-re kapott ki a magyar csapat, amely csoportmásodikként lép tovább, és nem visz magával pontot a középdöntőbe.

A hollandoknak – akiktől hiányzott a súlyos térdsérülés után gyógyuló Estavana Polman, a tavalyi vb-n a legértékesebb játékosnak választott irányító – mindenképpen le kellett győzniük a magyarokat a továbbjutáshoz, és a kora esti horvát-szerb mérkőzés eredménye (25-24) miatt a magyar együttes csak akkor eshetett volna ki, ha legalább 19 góllal veszít.

Eleinte szorosan alakult az állás, majd egy 6-1-es sorozattal elléptek a pontosabban támadó és mozgékonyabban védekező magyarok (12-8). A folytatásban csökkenteni tudta hátrányát a világbajnok, de a szünetben így is kétgólos hátrányban volt.

A 39. percben némileg megtört a magyarok lendülete, ellenfelüknek csak minden második góljára tudtak válaszolni, így Hollandia fordítani tudott. Az utolsó öt perc 25-23-as állásról kezdődött, ám a többet hibázó magyar válogatottnak nem volt esélye az egyenlítésre, és végül négy találattal kikapott.

A mezőny legeredményesebb játékosa Kelly Dulfer volt, aki 11 lövésből nyolc gólt dobott. A Ferencváros holland jobbszélsője, Angela Malestein kilenc kísérletből ötször talált be. A kapusok közül Tess Wester kilenc, Bíró Blanka nyolc lövést védett.

A két csapat 45. egymás elleni mérkőzésén negyven magyar győzelem mellett ötödször nyertek a hollandok.

„A második játékrészben inkább a hollandoknak lett volna okuk görcsösen játszani, mégis mi erőlködtünk. Ritmust, lendületet veszítettünk, beszűkült a támadójátékunk és védekezésben is hibáztunk, könnyű gólokat engedtünk az ellenfélnek. Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen nyerni szerettünk volna, de az épülés és a tapasztalatszerzés az elsődleges célunk ezen a tornán, van még lehetőségünk javítani, szeretnénk minél sikeresebbek lenni” – mondta a meccs után Danyi Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szövetségnek.

A magyarok a C csoportban pénteken 24-22-re kikaptak a horvátoktól, vasárnap 38-26-ra legyőzték a szerbeket, a középdöntőben pedig Norvégiával, Romániával és Németországgal találkoznak.

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, C csoport: Hollandia-Magyarország 28-24 (13-15)

A csoport végeredménye: 1. Horvátország 6 pont, 2. Magyarország 2, 3. Hollandia 2, 4. Szerbia 2
Pontazonosságnál a minitabella rangsorolt.

Forrás: HVG.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek