Főoldal Autó Két nap alatt kellett Covid-részleget berendezni a Nyírő Gyula kórházban

Két nap alatt kellett Covid-részleget berendezni a Nyírő Gyula kórházban

3 megtekintés

Emiatt át kellett csoportosítani a munkatársakat, ami az addiktológiai osztályt is érinti.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Két nap alatt rendeztek be Covid-részleget a Nyírő Gyula kórházban – írja az Index, Kéri Szabolcsra, a kórház megbízott igazgatójára hivatkozva. A részleget kedden nyitották meg, és több munkatársat – nővéreket és orvosokat – vezényeltek át ide a belgyógyászati járóbeteg-szakellátásból és az addiktológiáról.

A lap egy olvasóra hivatkozva azt írta, hogy a Covid-részleg miatt bezárt a kórház addiktológiai osztálya, és hazaküldték hozzátartozóját. Az igazgató szerint egyetlen sürgős, azonnali orvosi beavatkozást igénylő beteget sem küldtek haza, és a járóbeteg-rendelés továbbra is üzemel az addiktológián.

A járványhelyzet miatti karantén már tavasszal csapást mért az addiktológiai ellátásra, akkor szakemberek arról beszéltek a hvg.hu-nak, hogy még nagyobb bajba kerülhetnek a függők.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek