Főoldal Technika és Tudomány Kanada is engedélyezte a Pfizer és BioNTech vakcináját

Kanada is engedélyezte a Pfizer és BioNTech vakcináját

5 megtekintés

Már a jövő héten megkezdődhetnek az oltások az országban.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Az Egyesült Királyság és Bahrein után Kanada is engedélyezte a Pfizer és a BioNTech által közösen kifejlesztett koronavírus-vakcina forgalmazását – közölte a Wall Street Journal.

A lap azt írja, hogy már a jövő héten megkeződik az oltás Kanadában. A kanadai gyógyszerfelügyeleti hatóság tájékoztatása szerint decemberben 249 ezer adagot, jövő márciusig pedig újabb négymillió adagot fog kapni az ország a vakcinából.

Az amerikai Pfizer és a német BioNtech november elején jelentette be, hogy oltóanyaguk hatékonysága az addigi klinikai próbák és vizsgálatok eredményei alapján 90 százalék körüli. Nem sokkal később közölték, hogy a végleges hatékonysági mutató ennél is jobb, eléri a 95 százalékot. Az Európai Unió 300 millió adagot vásárolt a vakcinából. December elején a britek engedélyezték a 95 százalékos vakcinát, már el is kezdődött az oltás az Egyesült Királyságban. Bahrein szintén december elején engedélyezte az oltóanyagot.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek