Főoldal Technika és Tudomány Izgalmas képrejtvényt tett közzé a CIA – ön meg tudja oldani?

Izgalmas képrejtvényt tett közzé a CIA – ön meg tudja oldani?

4 megtekintés

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egy újabb feladvánnyal teszi próbára a szemfüles internetezőket.

A CIA néhány napja jelentkezett egy újabb rejtvénnyel a Twitteren. Ránézésre igen egyszerűnek tűnik: adott egy klasszikus téli kép, rajta néhány járművel, hóval és lámpákkal. A játék során azonban nem különbségeket kell keresni, hanem azt kell megmondani:

hány óra van épp a jeleneten?

© Twitter / @CIA

A CIA három válaszlehetőséget is megadott, hogy a tippelőknek valamivel könnyebb dolguk legyen: az egyik a délután 3 óra, a másik a délelőtt 11 óra, a harmadik pedig a reggel 7 óra.

Amíg gondolkodik, ne tekerjen tovább az oldalon, mert a cikk végén megadjuk a helyes megfejtést.

A kép komoly fejtörést okozott az internetezőknek, hiszen a megfelelő elemzői képesség hiányában nagyon nehéz megállapítani, hányat mutathat az óra.

Többek azonban olyannyira fellelkesültek, hogy hosszú okfejtésben kezdték magyarázni a saját igazukat. Akadt, aki meg is adta a helyes választ (ezt kicsit lejjebb görgetve el is áruljuk), majd gyorsan rákérdezett, hogy akkor jelentkezhet-e elemzőnek a CIA-hoz.

*

A CIA elárulta a helyes választ: reggel 7 óra. Indoklást ugyan nem tett közzé az ügynökség, csupán annyit, hogy a legtöbben helyesen gondolkodtak. A hozzászólók közül többen azzal indokolták – helyesnek bizonyult – tippjüket, hogy a lámpák világítanak, az iskolabuszok tetején pedig nincsen hó, amit azt sejteti, hogy hamarosan indulnak a diákokért. A többi jármű viszont nem hagyta el a helyét, vagyis a lakosság még otthon van.

Ha végzett a feladvánnyal, akkor ebben a kérdésben is megpróbálhat döntést hozni: ön szerint milyen színű ez a ruha?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek