Főoldal Sport Hiába a vereség, Rebrov szerint az esti volt a Fradi egyik legjobb BL-meccse

Hiába a vereség, Rebrov szerint az esti volt a Fradi egyik legjobb BL-meccse

3 megtekintés

A Ferencváros vezetőedzője szerint a fagyos talaj miatt nem ment csapatának a kombinatív játék.

Annak ellenére a keddi volt csapata egyik legjobb mérkőzése a Bajnokok Ligájában, hogy végül 1–0-ra kikapott a Dinamo Kijev vendégeként – mondta Szerhij Rebrov az MTI kérdésére a találkozót követő sajtótájékoztatón. „A Juventus és a mostani Dinamo Kijev elleni idegenbeli meccsre vagyok a legbüszkébb, ezeken kimagaslóan jól játszott a csapat.

Az öltözőben azt mondtam a játékosoknak: büszkék lehetnek magukra, mert jó játékot mutattak. Nemcsak ezen a meccsen, hanem az egész sorozatban jól szerepeltek. Eddig senkinek se volt BL-tapasztalata, egyszerűen felnőttek”

– tette hozzá az ukrán tréner.

Rebrov szerint a BL-sorozat legnagyobb tanulsága a futballistái számára, hogy nem szabad gyermeteg hibákat elkövetni. Arról is beszélt, hogy az együttese sokkal jobban játszott csapatként, mint a sorozat elején.

Dinamo Kijev – Ferencváros 1-0

A csoportharmadik hely, így az Európa Liga-részvétel volt a tét a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

„Az időjárás annyiban befolyásolta az összecsapást, hogy ha jobb lett volna a pálya talaja, az nekünk kedvezett volna, mert ilyen fagyott talajon nehéz sok helyzetet teremteni, de a Ferencvárosnak még így is volt három-négy. A Dinamo nagyon jól védekezett,

a kombinatív játék hiányzott, hogy ezt feltörjük, de ezt gátolta a fagyos talaj”

– magyarázta Rebrov. Azt is megemlítette, hogy visszanézte az első félidei büntetőgyanús szituációt, és szerinte együttese nem kapott meg egy 11-est.

Az edző dicsérte a csapatát amiatt, hogy a Dinamo nem azért védekezett, mert az volt a célja, hanem mert a Ferencváros rákényszerítette. Úgy vélte, jól működött a letámadás, és nagy érdemnek tartja, hogy a hazaiak először csak az 57. percben veszélyeztettek. Egykori klubjának, a Dinamónak sok szerencsét és jó sorsolást kívánt Rebrov. A Fradiról azt mondta, újra a BL-be szeretne jutni vele.

„Ilyen fagyos talajon az eredmény tartása volt a cél és abból ellentámadásokat végrehajtani. Szünetben nagyobb aktivitást kértem a játékosoktól, és ez sikerült. A szerzett góllal eldőlt a továbbjutás, így elégedett vagyok” – fogalmazott Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev trénere.

A Ferencváros egygólos vereségével sereghajtó maradt a csoportjában, így búcsúzott a folytatástól. A klub 25 év után szerepeltek ismét a BL főtábláján, s végül egy ponttal búcsúztak a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev mögött. Utóbbi az Európa-ligában folytathatja.

Forrás: HVG.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek