Főoldal Technika és Tudomány Egy nap alatt több mint százezren regisztráltak a koronavírus-oltásra

Egy nap alatt több mint százezren regisztráltak a koronavírus-oltásra

3 megtekintés

Nagy az érdeklődés a védőoltás iránt, bár ez csak a lakosság alig egy százaléka.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Egy nap alatt több mint százezren regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra az ebből a célból létrehozott kormányzati oldalon. Erről a Facebookon számolt be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki szerint már több mint 17 millió adag oltóanyagot kötött le a magyar állam.

Az államtitkár külön jelezte, hogy a regisztrációs honlapon, aki szeretne, rendszeres tájékoztatást kaphat az oltással kapcsolatos fejleményekről. Dömötör ugyan nem pontosította, de a hvg.hu kedden megírta, hogy a regisztráló az egyik lehetőség bepipálásával ahhoz is hozzájárul, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kereshesse őt meg.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek