Főoldal Technika és Tudomány Egy hétvégi házat simán elvontat a legújabb RAM pickup

Egy hétvégi házat simán elvontat a legújabb RAM pickup

2 megtekintés

16 828 kilót lehet ráakasztani az amerikai autógyártó újdonságára, amelyben egy hathengeres turbódízel motorból préselnek ki 1458 Nm nyomatékot.

A pickupok piacán is fontos egyre nagyobb és nagyobb értékeket megadni a műszaki táblázatokban, erre jó példa a Fiat-Chrysler konszern haszonjárműveket gyártó részlegének a RAM-nek a 3500-as Heavy Duty modellje, amelynek megújult példányai már nem kevesebb mint 16,8 tonnás rakományt is vontathatnak.

Az autógyártónak ez a modellje is egy valóságos kolosszus. A 420 lóerős 6.7 literes Cummins motor az idei frissítéssel lett 102 Nm-rel erősebb a korábbinál, ami elég ahhoz, hogy a korábbi vontatási kapacitást 907 kilóval megnövelhessék.

Ebben az igazán amerikai versenyben a Ford 450-ese a másik főszereplő, amelyben egy V8-as motor van, amely 1424 Nm-t tud, valamint itt a másik örök rivális, a Chevrolet Silverado HD-változata, szintén V8-as 6.6 literes motorral, amely 1234 Nm erejű, amivel 16,3 tonnát vontathat.

A most megújult RAM ára 35 és 65 ezer dollár között mozog felszereltségtől függően és a forgalmazását még idén elkezdik. A kocsi érdekessége az is, hogy a külső visszapillantó „tükör” már itt is részben digitális, amely valós idejű képet mutat a kocsi mögött történő eseményekről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek