Főoldal Technika és Tudomány Bizonyos esetekben felmentés adható a látogatási tilalom alól

Bizonyos esetekben felmentés adható a látogatási tilalom alól

3 megtekintés

A Semmelweis Egyetemen védőfelszerelést is biztosítanak a látogatásra jogosult hozzátartozóknak.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Mentesülhetnek a látogatási tilalom alól azok, akik életveszélyes állapotban lévő beteghez mennének be a kórházba – közölte a Semmelweis Egyetem (SE) klinikai rektorhelyettese az M1-en.

Szabó Attila hangsúlyozta, hogy egy beteg állapotáról csak a legközelebbi családtagok tájékozódhatnak vagy az, akit a páciens felvételekor megjelöltek. Amennyiben egy hozzátartozó engedélyt kap, hogy meglátogasson egy beteget, az egyetem védőfelszerelést is biztosít a számára.

Hétköznapokon 8 és 16 óra között diszpécserekkel, míg a súlyos állapotban lévő betegek esetén 12 és 16 óra között az orvosokkal is beszélhetnek a hozzátartozók.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) november 9-én közölte, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvos teljes körű, az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben megoldották, hogy a szívbetegek találkozhassanak a hozzátartozóikkal a korlátozás alatt. Az intézményben létrehozták az úgynevezett Szívünk kamráját, amely egy plexifalakkal leválasztott kis szobát takar, amit egy két bejárattal rendelkező teremből választottak le. A betegek és a hozzátartozók egy kerek ablaknak köszönhetően egyszer használatos, vállig érő műanyag kesztyűt viselve meg is érinthetik egymást.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek