Főoldal Technika és Tudomány Beismerte az Apple: tényleg gond lehet az iPhone 11-ek kijelzőjével

Beismerte az Apple: tényleg gond lehet az iPhone 11-ek kijelzőjével

4 megtekintés

Bár mostanság az iPhone 12 telefonokról hallani rendszeresen, azért még a tavalyi modelleket, az iPhone 11-eseket sem kell leírni. Felmerült, hogy gond lehet néhány ilyen telefon kijelzőjével, és ezt maga a gyártó is elismerte.

Korábban többször is olvasni lehetett különböző fórumokon, hogy iPhone 11 tulajdonosok panaszkodnak arra, készülékük nem reagál az érintésekre. Amikor egy-egy ilyen probléma felvetődik, akkor vagy azzal intézi el a gyártó, hogy néhány elszigetelt esetről van csupán szó, vagy pedig ennél komolyabb lépéseket tesz. Most ez utóbbi történt.

Az Apple nemrégiben elismerte, hogy problémák lehetnek az iPhone 11 kijelzőjével, és a múlt héten ingyenes javítási programot indított el az érintett készülékek számára. A gyártó a hibával kapcsolatban csak annyit osztott meg, hogy néhány iPhone 11-esbe (az eszközök egy kis százalékába) hibás megjelenítő modul került, és emiatt a telefon nem reagál az érintésekre. A szóban forgó telefonokat 2019 novembere és 2020 májusa között gyártották. Mindez csak az iPhone 11-et érinti, azaz az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max tulajdonosainak nem kell aggódniuk.

Megoldásként az Apple ingyenes javítási programot hirdetett. Elindított egy oldalt, ahol a felhasználók beírhatják iPhone-juk sorozatszámát, hogy megtudják, érintett-e az eszközük. Ha igen, akkor beküldhetik az iPhone-jukat javításra, ami a program részeként ingyenes. A szolgáltatást az Apple vagy az Apple hivatalos szolgáltatója nyújtja. Arra azért figyelmeztetnek az oldalon, hogy az ingyenes javítás kizárólag a képernyővel kapcsolatos, azaz ha egyéb problémát is meg kell oldani a kijelző szervizelése előtt (például repedt képernyő), akkor azért már fizetni kell. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a szervizelés előtt mindenki készítsen biztonsági másolatot a telefonjáról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek