Főoldal Technika és Tudomány Balatonalmádi polgármestere milliós jutalmat szavazott meg magának

Balatonalmádi polgármestere milliós jutalmat szavazott meg magának

1 megtekintés

Kepli Lajos a veszélyhelyzet miatt lényegében egyedül határozhatott erről.

“A 2020. évben elvégzett feladatok és a veszélyhelyzetből fakadó többletteljesítmény elismeréseként” bruttó 1 075 000 forintos jutalmat ítélt meg saját magának balatonalmádi polgármestere, Kepli Lajos. (Kepli korábban a Jobbik színeiben politizált, most függetlenként vezeti a várost.)

Kepli – írja a Telex – azért tudott milliós jutalmat adni magának, mert a veszélyhelyzetben a településvezetőknek szabadabb mozgástérrel rendelkeznek. A saját hatáskörben eldöntött jutalomról határozat is készült, amit Kepli nevében Pandur Ferenc alpolgármester írt alá.

Miután a jutalmazás szélesebb körben is nyilvánossá vált, a városvezető a közösségi médiában igyekezett megvédeni magát, egy jutalom-hiszti margójára felütésű bejegyzésben. Mint írta, a közszférában évek óta van jutalomosztás, a mostani nettó összege pedig “csak” 713 ezer forint. Ebből ő azonban félmillió forint vett fel, a többit – adományként – az Együtt Egymásért Közalapítványnak adta.

Korábban Gyál fideszes polgármesteréről, Pápai Mihályról derült ki, hogy jutalmat adott magának. Az összeg bruttó 4,1 millió forint volt.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek