Főoldal Sport A teljes bírói gárdát lecserélik a PSG–Basaksehir szerda esti meccsére

A teljes bírói gárdát lecserélik a PSG–Basaksehir szerda esti meccsére

1 megtekintés

Nemcsak a negyedik játékvezető, hanem a teljes bírói testület távozik a keddi rasszista megnyilvánulás után.

Szerdán 18:55-tól folytatódik a Paris Saint Germain és az Istanbul Basaksehir kedden félbeszakadt mérkőzése. A meccset az UEFA közleménye szerint a korábbi román bírói stáb helyett holland–lengyel játékvezetői stáb veszi át, Danny Makkeile vezetésével.

Az eredetileg kedd estére kiírt találkozó akkor szakadt félbe, amikor a török csapat másodedzőjét, Pierre Webót kiállították. Ahogy keddi cikkünkben írtuk, a bíró kérdésére válaszolva a negyedik játékvezető nevezte „fekete fickónak” Webót. Amikor ezt a csapat egyik játékosa, Demba Ba szóvá tette, a bíró őt is kiállította, a csapatok ezt követően vonultak az öltözőbe.

Az UEFA szerdán reggel közölte, hogy “alapos vizsgálat” fogja követni az incidenst. “A rasszizmusnak és a diszkriminációnak semmilyen formában nincs helye a labdarúgásban” – fűzték hozzá az UEFA képviselői. Recep Tayyip Erdogan török elnök korábban közösségi oldalán jelezte, hogy reméli, a szövetség ki fogja vizsgálni az ügyet. Erdogan hozzátette, hogy nem csak a sportban, hanem az élet minden területén ellenzik a rasszizmust és a diszkriminációt. A két érintett csapat pedig egymással egyetértésben osztotta meg az UEFA “Mondj nemet a rasszizmusra” jeligéjét.

Forrás: HVG.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek