Főoldal Üzlet A Strabag építi a Budapest-Balaton bringaút bevezető szakaszát

A Strabag építi a Budapest-Balaton bringaút bevezető szakaszát

4 megtekintés

A vállalatot nyolc pályázó közül választotta ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a projektre.

Az uniós közbeszerzési közlöny tanúsága szerint a Strabag Építő Kft. építheti meg a Budapest–Balaton kerékpárút bevezető szakaszát. A céggel nettó 365 millió forintos szerződést írt alá a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A megépítendő szakasz hossza 1,76 kilométer.

A bicikliút a 8116-os jelű út (Kisfalud, Fehérvári út) 17+130-as kilométerszelvényénél indul, áthalad a 7-es főút alatt előregyártott vasbeton elemekből épített kerékpáros aluljárón, azután a 7-es számú főúttal párhuzamos halad tovább, majd a Nagyszombati utcai csomópontban csatlakozik a meglévő Budai úti kerékpárúthoz.

A november 25-én megkötött megállapodás értelmében a Strabag dolga lesz egyes közműveket érintő feladatok elvégzése, köztük például a közvilágítási oszlopok áthelyezése.

A nyertesen kívül további hét cég indult még a közbeszerzésen: a Colas Közlekedésépítő Zrt., az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., a KM Építő Kft., az Útéppark Kft., a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., továbbá a Hazai Építőgép Társulás Zrt.

A dokumentumot kiszúró Napi.hu emlékeztetett: a kerékpárút egy másik két, összesen 13,6 kilométeres szakaszát a Colas Út Építőipari Zrt. és a Magyar Alagútépítő és Bányászati Kft. építheti meg, nettó 950,8 millió forintért. Előbbi az Etyek-Velence, utóbbi a Székesfehérvár-Balatonakarattya közötti szakaszon dolgozik majd.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek