Főoldal Itthon A kamara úgy tudja, harminckét egészségügyi dolgozó halt már bele a koronavírusba

A kamara úgy tudja, harminckét egészségügyi dolgozó halt már bele a koronavírusba

2 megtekintés

Egyre bővül a Magyar Orvosi Kamara által a szakmabeli áldozatokról vezetett lista.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Harminckét egészségügyi dolgozó hunyt már el koronavírusos megbetegedés miatt – derül ki a Magyar Orvosi Kamara folyamatosan frissülő listájából.

A kamara hozzáfűzi, hogy a listán lévők halálhíréről saját forrásból, vagy a sajtóból értesültek, azonban nem férnek hozzá azokhoz a dokumentumokhoz, amelyek alapján bizonyítható lenne, hogy az elhunytak ténylegesen fertőzöttek lettek volna. Ezért arra kérik oldaluk követőit, hogy ha a leírtakkal ellentétes információjuk van, akkor azt tudassák velük.

A kamara a felsoroláshoz fűzött kommentárja szerint ez honlapuk történetének talán “legszomorúbb rovata”. A listán szerepel főigazgató, háziorvos, mentős és ápoló is.

A Magyar Orvosi Kamara alelnöke a hvg.hu-nak korábban kifejtette, hogy többen azért halhatnak meg a kórházakban, mert túl sok beteg jut túl kevés orvosra.

Forrás: HVG.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek