Főoldal Itthon 300 ezer maszkot kap Budapest Tajvanból

300 ezer maszkot kap Budapest Tajvanból

4 megtekintés

A védőfelszerelést Taojüan polgármestere ajánlotta fel.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A tajvani Taojüan polgármestere, Cheng Wen-tasan 300 ezer maszkot ajánlott fel Budapestnek – közölte Karácsony Gergely a Facebookon.

A felajánlást Liu Shih-chung, Tajvan budapesti képviselője tolmácsolta, aki szerdán látogatta meg a főpolgármestert a Városházán.

Bajban ismerszik meg a jó barát. A tajvani Taojüan polgármestere, Cheng Wen-tsan 300.000 maszkot ajánlott fel …

Közzétette: 2020. december 9., szerda

Tajvanon egyébként rendkívül jól sikerült kordában tartani a járványt, a szigetnek 23,5 millió lakosa van, hivatalosan 716 koronavírus-fertőzöttet és hét halálesetet regisztráltak.

Ennek oka az is lehet, hogy a hatóságok komolyan veszik az intézkedések betartatását. A CNN írta meg, hogy egy férfi százezer tajvani dolláros, azaz több mint egymillió forintos pénzbüntetést kapott, mert 8 másodpercre elhagyta a számára karanténnak kijelölt szobát Kaohsziung város egyik hotelében.

Forrás: HVG.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek