Főoldal Itthon 29 éves beteg is van a járvány újabb áldozatai között

29 éves beteg is van a járvány újabb áldozatai között

3 megtekintés

Az egy nap alatt elhunyt 160 ember között többen is az ötven év alatti korosztályba tartoztak.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Egy 29 éves nő a legfiatalabb azok közül, akiknek a haláláról szerda reggel hírt adott a járványról tájékoztató kormányzati honlap. A nő alapbetegségeként agyi infarktust tüntettek fel.

Az elhunytak közül heten a negyvenes éveikben jártak. Öten közülük egyéb egészségi problémáik mellett diabéteszesek voltak, kettejüknél – egy 42 éves nőnél és egy 48 éves férfinál – viszont csak ezt sorolták fel az alapbetegségek között.

Az ötvenes korosztályból tízen vannak az elhunytak között. Közülük egy 54 éves férfi úgy halt bele a Covid-19-be, hogy nem volt másik ismert betegsége.

Huszonkilenc elhunyt járt a hatvanas éveiben, közülük egy 66 éves férfinál jelezték azt, hogy nem volt alapbetegsége.

A járvány újabb áldozatai közül 43-an a hetvenes, 56-an a nyolcvanas, 14-en pedig a kilencvenes korosztályba tartoztak.

Forrás: HVG.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek