Főoldal Üzlet Varga Mihály: Január végéig marad a turizmus és vendéglátás bértámogatása

Varga Mihály: Január végéig marad a turizmus és vendéglátás bértámogatása

2 megtekintés

Az 50 százalékos bértámogatás mellett az adó- és járulékkedvezmények is megmaradnak az ágazatban. A kormány kiterjeszti az eddigi lépéseket az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Fontos döntések születtek a turizmus és a vendéglátás ágazati képviselőivel való egyeztetés után – mondta Varga Mihály kedden. Az ágazati szereplők a pénzügyminiszter szerint azt jelezték, hogy bár az eddigi intézkedések nagy segítségükre voltak, de a veszélyhelyzet meghosszabbításával további támogatásra van szükségük. Ezért Varga Mihály bejelentette,

a kormány január végéig meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást.

Ez a vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokra vonatkozik, és a pénzügyminiszter számítása szerint 140 ezer munkahely védelméhez járul hozzá. Ha később az ágazat szereplői kezdeményezik, az intézkedések meghosszabbíthatóak.

Az adó- és járulékkedvezmények is megmaradnak – folytatta a miniszter –, így az ágazatban működő vállalkozások mentesülnek a munkáltatói adóterhek megfizetése alól. Az eddigi lépéseket pedig kiterjesztik az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek