Főoldal Életmód Tenger alatti autós körforgalom a Feröer-szigetek új turistalátványossága

Tenger alatti autós körforgalom a Feröer-szigetek új turistalátványossága

3 megtekintés

Nem elég, hogy a körforgalom közepén egy kéken világító, hatalmas medúza áll, ráadásul az egész egy óceán alatti alagútban van.

Nem klasszikus turistalátványosság, mégis az ország legújabb szenzációja lehet a turisták számára az a körforgalom, amelyet a Feröer-szigetek két szigetét összekötő, az Atlanti-óceán alatt húzódó, 11 kilométeres alagútban, az Eysturoyartunnilinben épült meg – írja a The Guardian.

A szigetcsoport központjában lévő, a turisták számára is legnépszerűbb két szigetet, Streymoyt és Eysturoyt összekötő alagútban épült, kék fénnyel megvilágított, óriás medúzára emlékeztető központi építményt körülvevő körforgalom állítólag a világ első tengeralatti körforgalma. A medúzaforma mellé még életnagyságú emberfigurák is kerültek.

Az Eysturoyartunnilin és egy másik hasonló, 2023-ban átadandó alagút elkészítése egyébként 360 millió euróba (130 milliárd forint) kerül, azaz a Feröer-szigetek minden egyes lakójára vetítve fejenként 50 ezer euróba (18 millió forint); az összeget az állam állja. Bár közlekedési célú beruházásról van szó, azt feltételezik, a körforgalomnak a turisztikai vonzereje is nagy lesz.

Forrás: HVG.hu - Élet+Stílus rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek