Főoldal Itthon Polt feljelentésként értékelte Vadai kérdését: a rendőrség vizsgálhatja, miért kerül milliókba egy pár perces műsor

Polt feljelentésként értékelte Vadai kérdését: a rendőrség vizsgálhatja, miért kerül milliókba egy pár perces műsor

2 megtekintés

Az ügyben Vadai Ágnes DK-s képviselő fordult írásbeli kérdéssel a legfőbb ügyészhez, aki továbbította a levelet a rendőrségre.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, mert arra volt kíváncsi, hogy “lehet-e színlelt szerződés a Digitális Akadémia munkacímen futó 250 millió forintos szerződés, melyet az Antenna Hungária kötött a Magno Studio Kft.-vel?”

A politikus kérdésében idézte a 24.hu korábbi írását, mely szerint “újabb, ezúttal negyedmilliárdos megbízást zsebelt be a Magno Studio Kft. az állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt.-től”. A portál hosszas levelezés, majd közérdekű adatigénylés után tudta meg, hogy az alapvetően földfelszíni sugárzással, illetve műsorkészítéssel is foglalkozó állami cég

egy 50 epizódos, részenként bruttó 5 perces műsor elkészítésére kötött 250 millió forintos szerződést a kft.-vel az idén augusztusban.

A cég korábban egy másik megbízást is kapott az Antenna Hungáriától, akkor az 5 perc angol TV című műsorért fizetett nekik 240 millió forintot az állami tulajdonú műsorszóró.

A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte Vadai mostani megkeresését, kérdését pedig a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította. Ugyanis Polt szerint a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozóhatóság feladata annak megítélése, hogy a feljelentés tárgyát képező magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye.

Forrás: HVG.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek