Főoldal Külföld Olaszországban csökkent a fertőzöttek napi száma, a korlátozások enyhítését mérlegeli a kormány

Olaszországban csökkent a fertőzöttek napi száma, a korlátozások enyhítését mérlegeli a kormány

2 megtekintés

Az elhunytak száma viszont emelkedett, 634-en haltak megy egy nap alatt. Február óta 237 orvos vesztette életét a járványban.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A járványgörbe fokozatos lefelé ívelése mellett Olaszországban a kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítését mérlegeli a közelgő év végi ünnepek alatt, miközben a halálos áldozatok napi száma ismét hatszáz fölé emelkedett az egészségügyi minisztérium kedd esti adatai szerint.

Egy nap alatt 14 842 új beteget szűrtek ki a korábbi több mint 13 ezerhez képest, de közel negyvenezerrel több teszt elvégzésével. A tesztelések és az azokon kiszűrt fertőzöttek aránya 9,9 százalékra süllyedt az egy nappal ezelőtti 12,3 százalékról.

Az aktív betegek száma 730 ezerre csökkent az egy hónappal ezelőtti több mint 935 ezerhez képest.

Majdnem negyvennel csökkent a lélegeztetőgépen levő betegek száma, jelenleg 3345. Kórházban valamivel több mint 30 ezren vannak, de november 8-án még majdnem 33 ezren voltak.

December 3. óta most először emelkedett a halálos áldozatok száma: egy nap alatt 634 beteg hunyt el a hétfői 528 után. A járványnak összesen a 61 240 áldozata volt már az országban. Február óta 237 orvos is meghalt a kór miatt.

A javuló járványadatokkal egy időben a kormány nem zárta ki az ünnepi időszakra bejelentett korlátozások részleges enyhítését, ami a megyék közötti közlekedés engedélyezését jelentheti. Az egészségügyi hatóságok viszont elleneznek bármilyen enyhítést a helyzet januári súlyosbodásától tartva.

Miután Luciana Lamorgese belügyminiszter fertőzöttnek bizonyult, Giuseppe Conte miniszterelnököt is tesztelték, akinek eredménye negatív lett.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek