Főoldal Kultúra Nyáron pótolja elmaradt budapesti Pantera-koncertjét Phil Anselmo

Nyáron pótolja elmaradt budapesti Pantera-koncertjét Phil Anselmo

4 megtekintés

A koncerten kizárólag a legendás Pantera együttes dalait játssza majd a frontember új együttese, a Philip H. Anselmo & the Illegals. Több mint egy évvel később pótolják az elmaradt koncertet.

Bejelentette európai turnéjának állomásait a Philip H. Anselmo & the Illegals: az idén július 31-ére tervezett koncertet végül 2021. augusztus 4-én fogják megtartani a budapesti Barba Negrában.

A turné különlegessége, hogy Anselmoék kizárólag a legendás metálegyüttes, a csaknem pontosan a majdani pesti koncert előtt 20 évvel feloszlott Pantera dalait játsszák majd. A műfaj egyik legfontosabb együttese 2001. augusztus 28-án adta utolsó koncertjét, bár hivatalosan csak 2003-ban jelentették be feloszlásukat. 2004-ben aztán egy koncerten egy férfi azóta is ismeretlen okból agyonlőtte Dimebag Darrellt, a Pantera alapító gitárosát, testvére, a szintén alapító dobos Vinnie Paul pedig 2018-ban halt meg szívelégtelenség miatt. Ezért akkor úgy tűnt, soha többet nem lesz már esély Pantera-koncertre.

Phil Anselmo viszont épp a második alapítótag halála miatt adott 2018 végén egy csak Pantera-dalokból álló koncertet, ami aztán egy 100% Pantera elnevezésű turnévá nőtte ki magát; ez 2019-ben Magyarországra is eljutott, akkor a Rockmaraton fesztiválon adtak ilyen koncertet, Dunaújvárosban. Az első fővárosi koncert viszont egy évvel később, 2020. júliusában lett volna, ezt a járvány miatt már lefújták.

A nyári, Vulgar Display of Pantera című pótturnén a dán Baest lesz az előzenekar, és augusztus 9-én Bécsben is fellépnek, ha valaki netán duplázni szeretne.

Forrás: HVG.hu - Kult rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek