Főoldal Gazdaság Megbírságolták a Hermina Happy Land lakásait hirdető vállalkozást

Megbírságolták a Hermina Happy Land lakásait hirdető vállalkozást

6 megtekintés

Megtévesztő reklám miatt kell 3,5 millió forintot fizetnie a Hermina Happy Land lakásait hirdető vállalkozáscsoportnak.

Megtévesztő ingatlanreklám miatt 3,5 millió forint bírságot kell fizetnie a Hermina Happy Land projekt lakásait hirdető vállalkozáscsoportnak – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A kifogásolt reklámok a GVH szerint több szempontból is jogsértőek:

  • Képmegosztó oldalak fényképeit tüntették föl úgy, mintha azok az épülő ingatlanokról készültek volna;
  • A hirdetéseik több reklámüzenetét nem tudták alátámasztani;
  • A közösségi oldalukról pedig törölték a számukra kedvezőtlen hozzászólásokat.

A moderálásról megjegyzik, hogy az önmagában nem minősül tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak, de a kritikák egyoldalú törlése korlátozza a tájékozódás lehetőségét.

A Hermina Happy Land lakásait a Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft. és a Hermina BAU Hungary Ingatlanforgalmazó Kft. 2016 óta hirdeti. A vállalatcsoportnak a bírság megfizetése mellett 30 napon belül a jogsértő kereskedelmi gyakorlatot is helyre kell igazítania.

Korábban is voltak különös ügyek a Hermina Center körül. Két éve az RTL Klub Házon Kívül című műsorában több mint 30 vevő történetéről számoltak be, akik milliókat fizettek ki egy új lakásra – volt, aki a teljes vételárat –, de a kivitelező cég egyszer csak közölte velük, hogy megszűnt a szerződésük.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek