Főoldal Külföld Meg akarták mérgezni Beregszász ivóvízkészletét?

Meg akarták mérgezni Beregszász ivóvízkészletét?

5 megtekintés

Egy ötfős csoport tagjai ciánvegyülettel akarták megmérgezni a jelentős részt magyarok lakta kárpátaljai Beregszász ivóvízkészletét – számolt be az állítólagos tervről a Police Control Ukraine nevű hírportál.

A hírportál meg nem nevezett forrásokból származó értesülései szerint a fiatalokból álló csoport így akart megszabadulni a kárpátaljai „szeparatistáktól”, közülük is elsősorban a helyi magyaroktól. A csoportra az ukrán titkosszolgálat, az SZBU bukkant rá, miután feltörte a merényletet tervezők Telegram-csatornáját. Az akcióra készülők állítólag egy ház alagsorában éppen azt vizsgálták, miként oldódik a méreg a vízben, amikor a rendőrök rájuk törtek. Két embert őrizetbe vettek, hármat még keresnek. A lefoglalt port Kijevbe küldték kivizsgálásra.

Az utóbbi hetekben több incidens is történt az Ukrajnához tartozó Kárpátalján. Az SZBU házkutatást végzett a helyi magyar szervezetek irodáiban, valamint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökénél, Brenzovics Lászlónál is. Nem sokkal korábban egy náci karlendítéssel köszönő, álarcos férfi egy videóban halállal fenyegette meg a magyarokat és közölte, el fognak menni a magyarok gyermekeiért.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek