Főoldal Életmód Körülnézett a temetésen a pap, túl sok embert számolt meg, lelépett

Körülnézett a temetésen a pap, túl sok embert számolt meg, lelépett

2 megtekintés

A nyugat-nógrádi településen majdnem elmaradt a temetés, a kántor mentette a helyzetet.

A november közepén bevezetett korlátozó intézkedések között szerepel, hogy a temetési szertartásokon a hivatalos személyekkel együtt legfeljebb ötvenen vehetnek részt. Ezt elég nehéz ellenőrizni, mert a búcsúztatásokra bárki elmehet, akár külön értesítés nélkül.

A nool.hu arról számolt be, hogy egy pontosan meg nem nevezett nyugat-nógrádi településen a plébános szinte az utolsó pillanatban érkezett a temetésre, körbetekintett, és gyorsan számolni kezdett. Megállapította, hogy az összegyűlt rokonság és az ismerősök száma meghaladja az ötvenet. Azonnal közölte, így ő semmiképpen sem szegi meg a szabályokat, nem tartja meg a szertartást. Sarkon fordult és otthagyta a gyászolókat.

A helyzetet végül a kántor oldotta meg, átvette az irányítást a szertatáson.

A lap információi szerint a község önkormányzata az esetről bejelentést tett a Váci Egyházmegyéhez, mert álláspontjuk szerint a plébános kegyeletsértést követett el a magatartásával.

Forrás: HVG.hu - Élet+Stílus rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek