Főoldal Külföld Koronavírusos lett négy oroszlán a barcelonai állatkertben

Koronavírusos lett négy oroszlán a barcelonai állatkertben

4 megtekintés

Két gondozónak szintén pozitív lett a tesztje.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A koronavírus tüneteit kezdte mutatni három nőstény és egy hím oroszlán a barcelonai állatkertben, ezért leteszteltették az állatokat. A mintavétel után kiderült, hogy a négy oroszlán tesztje pozitív lett – írja a South China Morning Post a spanyol állategészségügyi hatóságok jelentései alapján.

A lap azt is közölte, hogy az állatkert két munkatársa is megfertőződött. A hatóságok most azt vizsgálják, hogy az állatok hogyan kaphatták el a vírust.

A barcelonai állategészségügyi szolgálat felvette a kapcsolatot a New York-i Bronx Állatkerttel, ahol korábban négy tigris és három oroszlán tesztje pozitív lett. Az állatok egyébként azóta már felépültek a betegségből.

Képünk illusztráció.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.


Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek