Főoldal Külföld Kilenc hónap után találtak koronavírus-fertőzöttet Szecsuanban

Kilenc hónap után találtak koronavírus-fertőzöttet Szecsuanban

2 megtekintés

A hivatalos hírek szerint nincs pánik Csengtuban, de azért lezártak egy pár helyet.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Két koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hétfőn a kínai Szecsuan tartomány 16,5 milliós fővárosában, Csengtuban – írja a Global Times. A Pekingben megjelenő angol nyelvű portál emlékeztetett: kilenc hónapja ez az első alkalom, hogy hazai vírusfertőzést észlelnek a tartományban.

Egy 69 éves, Lu asszony néven ismert nő vasárnap kezdett el erősen köhögni, hétfőn állapították meg, hogy ez a koronavírus tünete, majd megkezdték a család és a környezet tesztelését. A férjéről is kiderült, hogy pozitív. Az egész környéket lezárták. Kinyomozták, hol járt Lu az elmúlt napokban, és ott tömeges tesztelést indítottak. Azokat a piacokat, amelyeket a kínai nyugdíjas felkeresett vasárnap, lezárták.

A csengtui hatóságok most azt vizsgálják lázasan, hol kaphatta el Lu asszony a fertőzést. A nő egyik ismerőse azt mondta a Global Times helyi tudósítójának: vidéken járt az elmúlt időszakban. Hazatérte után már elkezdett furcsa tüneteket produkálni, de nem ment orvoshoz, csak miután elhatalmasodott rajta a köhögés.

Lut egy klinikán kezelik Csengtuban, ahol az emberek hosszú sorokban várakoznak tesztelésre. Nincs pánik – siet tudatni a világgal a Global Times, amely a hatalom üzenetét juttatja el világba.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek