Főoldal Itthon Hatezer fekete zászlót tűzött ki a DK a koronavírus magyar áldozatainak emlékére

Hatezer fekete zászlót tűzött ki a DK a koronavírus magyar áldozatainak emlékére

1 megtekintés

A DK szerint “korrekt és normális felkészüléssel” kezelni lehetett volna a járványt.

A Demokratikus Koalíció (DK) hatezer fekete zászlót helyezett el a XI. kerületi Bikás dombon, amivel a koronavírus-járvány magyarországi áldozatairól emlékeztek meg. Varga Zoltán frakciószóvivő azt mondta, a járványt egy “korrekt és normális felkészüléssel”, a rendelkezésre álló erőforrások megfelelő használatával és egy jó kormányzással kezelni lehetett volna.

A DK-s politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször is arról beszélt, hogy állig felfegyverkezve várják a második hullámot és szinte korlátlanok az egészségügyi kapacitások, minden beteget megmentenek (Valójában a miniszterelnök nem állította, hogy korlátlanok lennének az egészségügyi kapacitások, épp a teljesítőképesség határa miatt vezettek be szigorításokat – a szerk). Varga szerint mindenesetre kiderült, hogy a miniszterelnök “orbitális nagyot hazudott”, majd hozzátette, a kormány folyamatosan elárulja az országot és a magyarokat, a hatezer zászlóval erre is figyelmeztetnek.

Forrás: HVG.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek