Főoldal Itthon Fontos tanácsokat kaptak azok, akik koronavírusosak, de nem kerültek kórházba

Fontos tanácsokat kaptak azok, akik koronavírusosak, de nem kerültek kórházba

1 megtekintés

Soha ennyien nem haltak még a tüdőgyulladás miatt, mert betegen nem mozdulnak meg – panaszolta egy koronavírusos betegeket ellátó orvos.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Azoknak adott fontos tanácsokat a Pécsi Tudományegyetem koronavírusos betegeket ellátó főorvosa, akik elkapják a koronavírust, de nem annyira súlyos az állapotuk, hogy kórházba kerüljenek.

Az RTL Klub híradó-bejátszásában Jáksó Krisztián főorvos arra figyelmezetett: nagyon fontos, hogy a beteg minél többet feküdjön hason. Ezzel ugyanis megelőzheti a tüdőgyulladást, ami könnyedén kialakulhat a betegek mozdulatlansága miatt. Az orvos szerint

soha ennyi halálozást nem láttak még tüdőgyulladástól.

Arra is figyelmeztetett, nem szabad köptetőt és vérhígítót szedni otthon, csakis akkor, ha az orvos mondja. Hozzátette: nem sokat foglalkoznak ezzel, de a túlsúly most már nagyobb kockázati tényezőnek számít, mint az idős kor.

A járványügyi tájékoztató honlap reggel kiadott adatai szerint 174 966 ember koronavírusos Magyarországon, közülük 8045-en vannak kórházban.

Forrás: HVG.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek