Főoldal Üzlet Az elítélése ellenére is vezérigazgató marad Hajdú Péter

Az elítélése ellenére is vezérigazgató marad Hajdú Péter

4 megtekintés

A bíróság megadta a mentesítést Hajdú Péternek, így maradhat a Media Vivantis Zrt. élén. A cég meg is erősítette, hogy nem váltják le a vezérigazgatót.

Hiába ítélték el költségvetési csalás miatt, Hajdú Péter maradhat a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója – írta meg a Blikk.

Hajdút két társával együtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádolták. Hétfőn 1 és 6 hónap, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönre és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

A Polgári törvénykönyv szerint akit jogerősen szabadságvesztésre ítélnek, az nem lehet cégvezető ez idő alatt még akkor sem, ha csak felfüggesztettet kap, kivéve akkor, ha a bíróság mentesítést ad neki. Hajdúval ez történt, a bíróság előzetesen mentesítette a következményektől.

A tévés, akinek a cége az ítélet szerint fiktív számlákkal csökkentette 280 millió forinttal az adófizetési kötelezettségét, azt közölte: minden vádat beismert és mindent visszafizetett. A cégvezetéstől és a közügyektől nem tiltották el, így maradhat vezérigazgató. A Media Vivantis azt válaszolta a Media1 kérdésére: Hajdú marad a vállalat első embere.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek