Főoldal Sport A moldovai focibajnokság csapatainak fele lebukott egy sportfogadási botrányban

A moldovai focibajnokság csapatainak fele lebukott egy sportfogadási botrányban

2 megtekintés

Sportfogadási csalók ellen nyomozott az Europol és a moldovai rendőrség, az első osztályú mezőny felét lebuktatták.

Egy szervezett bűnözői csoport négy tagját állította elő az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol. A gyanúsítottak a moldovai élvonalbeli labdarúgó-mérkőzések eredményeit befolyásolták.

Az Europol és moldovai korrupcióellenes hatóság közös, továbbra is folyamatban lévő nyomozásáról eddig azt hozták nyilvánosságra, hogy

az élvonal tíz csapata közül ötről már bebizonyították, hogy a klubok vezetői, edzői, menedzserei, futballistái és egyéb közvetítők is a hálózat részét képezték.

Az elkövetők a 2020/21-es szezonban legalább húsz meccsen befolyásolták az eredményeket, ezekre főként ázsiai piacokon kötöttek fogadásokat. A fogadások összege 10 ezer és 20 ezer euró (mintegy 3,6-7,2 millió forint) között mozgott mérkőzésenként. A bűnözői csoport csalásból szerzett hasznát mintegy 600 ezer euróra (216 millió forint) becsülik.

Forrás: HVG.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek