Főoldal Életmód A Madeleine McCann-ügy ügyésze megint lebegtet egy nagyon meggyőző bizonyítékot

A Madeleine McCann-ügy ügyésze megint lebegtet egy nagyon meggyőző bizonyítékot

2 megtekintés

Hans Christian Wolters biztos benne, hogy a 2007-ben eltűnt brit kislányt megölték.

Hans Christian Wolters német ügyész szerint a nyilvánosság is arra a következtetésre jutna, hogy Madeleine McCannt meggyilkolták, ha ismerné a bizonyítékot, amit az ügyészség ismer. A McCann-ügy ügyésze erről a BBC-nek beszélt, de azt nem árulta el, hogy milyen bizonyítékról van szó. Wolters elmondta azt is, hogy egyelőre nincs elég bizonyítékuk, hogy a kislány megölése miatt vádat emeljenek a jelenleg drogcsempészetért és nemi erőszakért börtönben ülő Christian Brückner ellen, de ő „nagyon bizakodó”.

Az akkor 3 éves Madeleine McCann 2007-ben tűnt el Portugáliában, Praia da Luzban, ahol a család nyaralt. Júniusban azonosították az ügy gyanúsítottjaként a negyvenes éveiben járó Christian Brücknert.

„Ha ismernék a bizonyítékot, amit én ismerek, ugyanarra a következtetésre jutnának, mint én, de nem tudok részleteket mondani, mert nem akarom, hogy a gyanúsított tudja, hogy mit tudunk róla – ezek taktikai megfontolások” – mondta enigmatikusan az ügyész a BBC-nek.

Christian Brückner kisebb-nagyobb megszakításokkal éveken át élt Portugáliában, és a nyomozók most úgy gondolják, hogy legkevesebb három másik szexuális bűncselekményt elkövetett, ezek közül kettőt gyerekek ellen. Az ügyész szerint jövő év elején jöhet a vádemelés ezekben az ügyekben. Madeleine McCann ügyében azonban a nyomozás logisztikai akadályok miatt lassabban halad – ismerte el Wolters.

Forrás: HVG.hu - Élet+Stílus rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek