Főoldal Üzlet Megszerezte a 4iG a DTSM-et

Megszerezte a 4iG a DTSM-et

7 megtekintés

A GVH rábólintott az ügyletre.

Hozzájárult a Gazdasági Versenyhivatal, hogy a 4iG Nyrt. megvásárolja az adatközpont-üzemeltető DTSM Kft. száz százalékát – jelentette be a 4iG a BÉT honlapján kiadott közleményében.

A 2018-ban alapított DTSM tevékenységi köre az adatközpontok fizikai üzemeltetésétől az IT- és telekommunikációs rendszerek installálásán, üzemeltetésén keresztül a felhőalapú technológiák felépítéséig és integrálásáig terjed. A DTSM a service desk szolgáltatási területen meghatározó kompetenciával rendelkezik, kétezer vállalati ügyfelet szolgál ki naponta.

A 4iG közleménye szerint az akvizíció fontos lépés a meglévő kapacitásaik és kompetenciáik bővítésében. Céljuk, hogy meghatározó pozíciókat építsen ki az IT rendszerek és adatközpontok üzemeltetése, valamint a service desk szolgáltatások területén.

Az esztergomi székhelyű kft., amely tavaly közel 1,2 milliárd forintos árbevételt ért el, alapítása óta szakmai-beszállítói kapcsolatban áll a 4iG-vel. A tervek szerint a 4iG integrálja a felvásárolt céget, így a cégcsoportnak közel ezer dolgozója lesz. A tranzakció lezárása után a 4iG rendelkezik majd a magyar piacon az egyik legnagyobb üzemeltetési csapattal, amelynek további bővítését tervezi.

A 4iG 33,5 milliárd forint konszolidált értékesítési árbevételt ért el idén az első háromnegyed évben, 34 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, adózott eredménye 11 százalékkal, 1,87 milliárd forintra nőtt. A 4iG Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 930 forint, a legalacsonyabb pedig 285,5 forint volt, hétfőn 610 forinton zárt.

Sokat nyerhetnek a járványon, akik digitális pénzügyekben utaznak

Sikerágazatnak tűnik a járvány árnyékában a pénzügyi információtechnológia, de valójában öldöklő verseny folyik azért, hogy a bankoké, a fintech szolgáltatóké vagy a technológiai óriásoké legyen-e az ügyfél. Magyarországon a kormányhoz közel állók is bejelentkeztek a futamra.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek