Főoldal Kultúra Bob Dylan eladta a teljes életművét

Bob Dylan eladta a teljes életművét

2 megtekintés

A teljes dalszerzői katalógus 60 év zenei termését tartalmazza az egyetlen zenésztől, aki irodalmi Nobel-díjat nyert.

A Universal Music Group kiadói csoport vásárolta meg Bob Dylan teljes szerzői életművét (dalszerzői katalógusát), amely több mint 600 szerzeményt takar. Hogy pontosan mennyi pénzt ért meg a UMG-nek Dylan munkássága, azt nem hozták nyilvánosságra, de dollármilliókról van szó.

A közel hatvan éves életmű részét képezik Dylan legnagyobb slágerei, mint az 1965-ös Like a Rolling Stone, az Oscart érő Things Have Changed, az Adele-nek írt Make You Feel My Love, vagy a 17 perces Murder Most Foul.

A Universal Music Group közleményében kiemelte, hogy minden idők egyik legfontosabb szerződése született meg a zeneiparban azáltal, hogy a zeneműkiadói jogok átkerültek hozzájuk.

Bob Dylan az egyik legnagyobb hatású dalszerző-előadó, az egyetlen, aki irodalmi Nobel-díjat nyert. Dalait több mint hatezerszer feldolgozták, és több mint 125 milliót adtak el belőlük világszerte.

(via Reuters)

Forrás: HVG.hu - Kult rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek