Főoldal Üzlet Ausztrália máris kifogyott a karácsonyfákból

Ausztrália máris kifogyott a karácsonyfákból

8 megtekintés

Változik a divat, a járvány alatt műfenyő helyett igazi fát keresnek többen Ausztráliában.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

A cikksorozat támogatója a METRO

Legyen szó friss halról a halászléhez vagy egy mesés ajándékról a kisunokának, nálunk minden karácsonyi kelléket beszerezhet. Látogasson el áruházainkba és legyen varázslatos az ünnepi készülés!

hirdetés

Elfogyott minden karácsonyra szánt fenyő Ausztráliában, mivel a vásárlók a máskor divatos műanyagfenyők helyett idén inkább a friss fákat keresték. Ráadásul az emberek egy ilyen nehéz év végén már nagyon vágynak a karácsonyi hangulatra, hamarabb kezdődött a készülődés – magyarázzák a karácsonyfák termesztői.

Mivel egy méretes karácsonyfa felnevelése legalább négy évbe telik, a termelőknek nincs könnyű dolguk, amikor előre meg kell becsülniük a várható keresletet.

Magyarországon ennek a trendnek épp az ellenkezőjét láthatjuk: a fenyőtermesztők visszafogottabb forgalomra számítanak a karácsonyi időszak előtt a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének előrejelzése alapján. A korábban évente fenyőfát vásárlók 5–6 százaléka tartja elképzelhetőnek, hogy a vírushelyzet miatt idén nem állít hagyományos karácsonyfát.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek