Főoldal Autó Nagy, Magyarországra vonatkozó autós változást jelentettek be

Nagy, Magyarországra vonatkozó autós változást jelentettek be

1 megtekintés

Magyarországon is elérhetővé válik a Google autós szolgáltatása.

A Google bejelentette, újabb régiókban teszi elérhetővé az Android Auto szolgáltatást, köztük Közép- és Kelet-Európában, így Magyarországon is. A rajt pontos időpontját a keresőóriás egyelőre nem közölte, a térségekbe a “következő hónapokban” jut el az autós kezelőfelület.

Az Andorid Autóval a csatlakoztatott okostelefonokon futó appok (köztük navigációsak is) jeleníthetők meg az autók saját infotainment rendszereinek kijelzőin – persze ha a funkciót az adott jármű is támogatja.

Az Android 10-et futtató telefonokat elég USB-kábelen csatlakoztatni a jármű fejegységéhez, a rendszer korábbi kiadásainál pedig az Android Auto alkalmazás letöltése is szükséges. Az Android 11-es készülékek akár már vezeték nélkül is kapcsolódhatnak az autóhoz – írta a hwsw.

Némi trükközéssel eddig is használható volt az Android Auto Magyarországon, mostantól azonban még egyszerűbb lesz a használata.

Forrás: Origo.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek