Főoldal Kultúra George Miller is elbúcsúzott a Mad Max főgonoszától

George Miller is elbúcsúzott a Mad Max főgonoszától

2 megtekintés

Mint hírt adtunk róla, meghalt Hugh Keays-Byrne, akitől a Mad Max – A harag útja sztárja, Charlize Theron után a négy Mad Max-film alkotója, George Miller író-rendező is elbúcsúzott. 

Annyira kevés pénzünk volt, hogy csak Melbourne-ből engedhettünk meg magunknak színészeket, Hugh és a társulata, akik Toecutter bandáját játszották volna, viszont Sydney-ben éltek. Mondtam neki, hogy nincs pénzünk arra, hogy ide repüljenek. Hugh erre azt mondta, hogy küldjük fel vonattal a banda motorjait, és két nap alatt lejöttek velük.   

– mondta Miller arról, hogyan kapta meg az egykori Shakespeare-színész Toecutter szerepét az 1979-es nyitó rész alkalmával. 

Hugh Keays-Byrne (Mad Max – A harag útja)Forrás: InterCom

Eleinte szinte féltem tőle, de valójában csak teljességgel beleélte magát a szerepbe, mivel nagyon kedves, melegszívű embernek bizonyult. Többet tanultam tőle a színészetről, mint bárki mástól, akivel együtt dolgoztam  

– mondta a rendező a közös munkáról. A színész haláláról ezt mondta:

Úgy tudom, az utolsó napjaiban teljesen elfogadta a halált, és ugyanolyan derűs maradt, amilyen mindig volt.

Forrás: Origo.hu - Filmklub rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek